Pazar , Eylül 22 2019
Güncel haberler
alaca çorba

KEYFİ ÂLÂ ALACA ÇORBA

Malzemeler:

  • 1/2 su bardağı yarma (aşurelik buğday)
  • 1/2 su bardağı nohut
  • 1/2 su bardağı yeşil mercimek
  • 3-4 tane kuru dolmalık kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı kuru tarhun
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:

  1. Yarma ve nohudu bir gece önceden suda ıslatın.
  2. Kuru biberleri suda 1-2 dakika kaynatın ve kaynattığınız suda bekletin.
  3. Yarma ve nohudu bir tencereye alın, bol su ile yumuşayana kadar haşlayın.
  4. Nohutlar yumuşayınca mercimeği ekleyin.
  5. Soğanları ve biberleri yarım halka şeklinde doğrayın.
  6. Bakliyatların üzerine biberi, sarımsağı, soğanı ve biraz suda ezdiğiniz salçaları ekleyin.
  7. Yemek kaynadıktan sonra altını kısıp soğanlar yumuşayana kadar pişirin.
  8. Pişmesine yakın tuzunu ve karabiberini katın.
  9. Tereyağını küçük bir tavada ısıtın.
  10. Pul biber ve tarhunu ekleyin.
  11. Hafifçe kızdırıp çorbaya ilave edin. Sıcak servis edin.

Hakkında admin

Bu habere de bakabilirisiniz

karbahar brokoli salata

KARNABAHAR BROKOLİ SALATASI

5 çiçek karnabahar 5 çiçek brokoli 2 adet havuç 1 adet kırmızı soğan 1 yemek kaşığı …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir