Pazar , Eylül 22 2019
Güncel haberler
antep çorba yoğurt

KUZU ETLİ ANTEP ÇORBA

Malzemeler:

  • 300 g.kuşbaşı kuzu eti
  • 1 çay bardağı nohut
  • ½ çay bardağı kırık pirinç
  • 6-7 su bardağı sıcak su
  • Sosu İçin;
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 25 g.tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Yapılışı:

  1. Sıcak suyu orta boy bir tencereye koyup kaynamaya bırakın.
  2. Kaynayan suya eti ve yıkanmış nohudu aktarıp arada karıştırarak haşlayın.
  3. Et ve nohut iyice yumuşayınca pirinci ilave edip tekrar karıştırın.
  4. Bu aşamada isterseniz yıkanmış yeşil mercimekte ilave edebilirsiniz.
  5. Diğer taraftan, sosu hazırlamak için; yumurtayı geniş bir kaseye kırın.
  6. Tuz ve unu ekleyip yoğurdu ilave edin.
  7. Tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın. Bu yoğurtlu sosu, azar azar ve sürekli karıştırarak kaynamakta olan çorbaya aktarın.
  8. Karıştırma işlemine devam ederek çorbayı 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  9. Diğer taraftan yağı, küçük bir tavada kızdırıp kuru naneyi pişirin.
  10. Kızgın yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servise sunun. Afiyet olsun.

Hakkında admin

Bu habere de bakabilirisiniz

karbahar brokoli salata

KARNABAHAR BROKOLİ SALATASI

5 çiçek karnabahar 5 çiçek brokoli 2 adet havuç 1 adet kırmızı soğan 1 yemek kaşığı …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir